Pieter de la Courtstraat

Doelgroep Pieter de la Courtstraat
De Pieter de la Courtstraat is een kamertrainingshuis voor 5 cliënten vanaf 18 jaar. Naast de licht verstandelijke beperking is er sprake van bijkomende psychiatrische problematiek, bijv. autisme. De stap om in 1 keer zelfstandig te gaan wonen is nog te groot; een tussenstap is nodig. Cliënten hebben via gemeente Leiden een Beschermd Wonen indicatie voor LVB gekregen.

Deze locatie biedt 7 dagen per week begeleiding met als doelstelling de zelfredzaamheid te vergroten. Doordeweeks van 8.00 tot 11.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur. In het weekend is er ook een slaapdienst. Na maximaal 1,5 jaar stroomt de cliënt door naar zelfstandige woonruimte met ambulante begeleiding.

Ons zorgaanbod
Je hebt een eigen slaapkamer met een gedeelde woonkamer en badkamer. Je krijgt begeleiding aan de hand van jouw perspectiefplan. Dit plan maken wij samen met jou en is ontwikkelingsgericht. Je krijgt ondersteuning bij het wonen en het uitbreiden van vaardigheden om zelfredzaam te zijn, zoals: koken, het vinden en behouden van werk of dagbesteding en het beheren van financiën en het plannen van je week.