Gastvrouw / gastheer

Op locatie Hugo de Grootstraat wonen 19 cliënten in de leeftijd tussen de 25-40 jaar in hun eigen appartement. Naast dit appartement hebben ze een gezamenlijke ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten of een beroep kunnen doen op de begeleiding. Om deze ruimte samen met de professionele begeleider te bemannen, zijn we op zoek naar een vrijwilliger.

Aan het eind van de middag komen onze cliënten terug van werk, studie of dagbesteding. Ze vinden het dan leuk om even gedag te zeggen, hun verhaal te doen of gewoon een kopje thee te drinken. Daarom zijn we op zoek naar een leuke en aardige vrijwilliger die deze gezamenlijke ruimte wil “bemannen”. Je ontvangt mensen die thuis komen, maakt een praatje, drinkt thee en begint alvast met de voorbereidingen van de maaltijd. Het is dan leuk om cliënten hierbij te betrekken. Eigen inbreng en initiatief is welkom!

Als je na een poosje het vertrouwen van de cliënten hebt gewonnen en ze een beetje aan je gewend zijn, kan je ook één op één activiteiten met de cliënten gaan doen. Bijvoorbeeld even samen naar de winkel, een kast uitmesten of een wandeling maken om het hoofd te legen.

Werktijden en dagen zijn in overleg maar vallen altijd in de middag/vroege avond. Er is een voorkeur voor de donderdag.

Voor onze vrijwilligers organiseren we bijeenkomsten, bijvoorbeeld over het omgaan met autisme spectrum stoornis of mensen met een licht verstandelijke beperking in het algemeen. Je krijgt natuurlijk een uitnodiging voor onze jaarlijkse kerstbijeenkomst en je ontvangt een kerstpakket.

Lijkt het je leuk om onze vrijwilliger te worden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Stuur via onderstaande knop een e-mail of bel met Krista van de Voort, coördinator netwerk & vrijwilligers via 071-514 41 62.

vrijwilligers@dehaardstee.nl