Gezocht: een gastvrouw

Op een locatie waar vooral oudere cliënten met een (licht) verstandelijke beperking wonen, zijn we op zoek naar een gastvrouw die het leuk vindt om een groepje cliënten te vergezellen in onze huiskamer. De cliënten vinden het leuk om kleine activiteiten met je te ondernemen, zoals iets creatiefs, een spelletje of misschien een wandelingetje in de buurt.

Op onze locatie in Leiden Noord (Het Gebouw) wonen met name ouder wordende cliënten die geen werk of dagbesteding meer hebben. We hebben een gezamenlijke ruimte waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten, praatje maken, koffie/thee drinken, tv kijken etc. Helaas kunnen we deze ruimte maar beperkt bemannen, waardoor de cliënten minder vaak van deze ruimte gebruik kunnen maken dan ze zouden willen. Daarom zijn we op zoek naar een vrijwilliger die deze ruimte van 13.00-14.30 zou willen “bemannen”. Natuurlijk zijn wij ook altijd in de buurt, je staat er nooit helemaal alleen voor.

Het is helemaal leuk als je een activiteit wilt aanbieden, dit mag iets creatiefs zijn, een spelletje doen, foto’s kijken, samen het nieuws doornemen of even een wandelingetje in de buurt. Maar misschien heb jij nog andere leuke ideeën? Je kunt zelf aangeven in hoeverre je het voortouw wilt nemen in het organiseren en bedenken van de activiteiten. We werken hierin goed samen en in overleg is er veel mogelijk.

Ben je erg enthousiast en zou je vaker dan eenmaal per week willen helpen, of langer dan 1,5 uur, is dat zeker bespreekbaar.

We bieden jou een leuke plek om vrijwilligerswerk te doen, met een hele leuke en gevarieerde doelgroep. Je bijdrage doet er echt toe want zonder jou is de huiskamer minder lang open. Je werkt samen met de begeleiders, zij zijn enthousiast om op deze manier met een vrijwilliger te werken. Bij ons krijg je de ruimte om mee te denken en zelf invulling te geven aan de activiteiten. Heb je interesse? Gebruik dan onderstaande knop en stuur een e-mail of bel met Krista van de Voort, coördinator netwerk & vrijwilligers via 071-514 41 62.

vrijwilligers@dehaardstee.nl