Ziekenhuis begeleider voor Ibrahim

Ibrahim moet regelmatig naar het ziekenhuis vanwege zijn ingewikkelde medische conditie. Vanwege zijn (licht) verstandelijke beperking en de stress die bij dit soort bezoekjes komt kijken, is hij op zoek naar iemand die hem bij de ziekenhuisbezoekjes wil vergezellen. Daarnaast is er sprake van een taalbarrière, wat de communicatie met de artsen wat bemoeilijkt. Ibrahim verstaat en spreekt wat Nederlands maar spreekt voornamelijk Afrikaans-Engels.

Ibrahim is een vijftiger die woont met begeleiding in Leiden. Hij heeft een ingewikkelde medische conditie die momenteel stabiel is en hij maakt gebruik van een rolstoel. Hij moet regelmatig op controle naar het LUMC te Leiden. Zijn netwerk is zeer beperkt en is helaas niet meer in de gelegenheid om Ibrahim te vergezellen. Zonder begeleiding is hij moeilijk te motiveren om naar de benodigde controles te gaan. Hij gaat op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis toe maar hem vergezellen vanaf de woonsituatie is ook mogelijk.

Uiteraard wil de begeleiding van Ibrahim goed samenwerken met de vrijwilliger. Dit doen we via persoonlijk contact, een heldere overdracht bij elk ziekenhuisbezoek en regelmatig een evaluatie over hoe het gaat.

Waar is Ibrahim bij geholpen?
- helpen in de communicatie tussen hem en zijn arts (vertalen en uitleggen)
- geruststellen
- wegwijs maken in het ziekenhuis
- samenwerking met de professionele begeleiding

We zijn op zoek naar iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand die het begeleiden van Ibrahim als een uitdaging ziet en geduld heeft in het contact met hem. Ibrahim is een aardige en sociale man maar onder spanning kan zijn stemming wisselen.

vrijwilligers@dehaardstee.nl