Anders

Datum: 24/09/2020
Anders

Heb jij wel eens nagedacht over het woord ‘anders’? Dit woord past wel aardig bij een aantal onderwerpen uit deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief hebben we het bijvoorbeeld over de Begeleidingsstijl van De Haardstee. En die is ánders dan mensen zouden verwachten! Als wij met onze cliënten onderweg zijn dan kijken we niet als eerste naar wat er niet goed gaat. Nee, we kijken juist naar waar iemands kracht en passie zit. En die moet je niet veranderen, nee die moet je juist gebruiken. Dus niet centraal zetten wat niet helemaal goed gaat en dat proberen te veranderen, maar aansluiten bij wat juist wel goed gaat en dit laten groeien.

In deze nieuwsbrief gaat het ook over De Haardstee als werkgever. De Haardstee is een wat vreemde eend in de bijt van de zorg. We zijn een beetje ánders. Als kleine specialist in Leiden en omstreken zijn we als organisatie meer een cluppie dan een ‘werkgever’. We kennen elkaar, hebben korte lijnen, doen liever gewoon dan doen we al gek genoeg. Dat maakt ons uniek en daarmee zijn we net een beetje ánders.

In deze nieuwsbrief vertellen we ook iets over innoveren. Innoveren gaat hier over ontwikkelen naar ánders doen en ánders kijken. In dit geval gaat het over cliënten die door middel van techniek grip krijgen op hun eigen welzijn. En gaat het over hoe wij als medewerkers door middel van deze techniek onze cliënten goed kunnen ondersteunen. Best een spannende ontwikkeling waarin De Haardstee zich voorbereid op andere tijden waarin techniek steeds belangrijker wordt.

In deze nieuwsbrief staat ook iets geschreven over Duurzame Inzetbaarheid. Hoe hou ik het werk leuk en hoe blijf ik gezond? Wat moet ik als medewerker veranderen om gezond te blijven? Wat kan De Haardstee doen om blije gezonde medewerkers te hebben en te houden? Ánders dan voorheen hebben we nu een laag ziekteverzuim bij De Haardstee en dat willen we graag zo houden.

Als je het woord ‘anders’ op je in laat werken kom je tot soms wat verrassende gedachten. Ik wel in ieder geval. Het woord anders heeft allerlei betekenissen en roept allerlei emoties op, zowel positief als negatief en wordt in veel zinnen gebruikt.

Verander de wereld en begin bij jezelf
Dat moet echt anders
Nou moet je ophouden, want anders…

Laat ik dat maar doen dan 😊


Jos Driesprong