Een geslaagde dag

Datum: 18/12/2019
Een geslaagde dag

De Haardstee werkt sinds vier jaar graag en veelvuldig samen met vrijwilligers. Onder deze vrijwilligers zijn veel maatjes. Als maatje ben je gekoppeld aan een cliënt en onderneem je samen activiteiten. Soms is dit een terugkerende activiteit, zoals sporten of koken. Je kunt er samen op uit gaan of thuis blijven om bijvoorbeeld film te kijken, te gamen, muziek te maken of gewoon een praatje maken.

Op 9 november 2019 organiseerde i-doe een maatjes festival in de binnenstad van Leiden waar diverse organisaties zich presenteerden. In de centrale hal van de bibliotheek waren diverse maatjesinitiatieven aanwezig en werden leuke activiteiten aangeboden. Zo werden kinderen voorgelezen door de VoorleesExpress van JESRijnland, trakteerde Singer songwriter Melle Boddaert bezoekers op een aantal van zijn mooiste liedjes, kon een proefritje gemaakt worden op de duofiets van Fietsmaatjes en in de pop-up store van I-doe konden mensen proeven van de lekkernijen van ons eigen cateringbedrijf Zoet&Zout.

Het was een ontzettend leuke dag. Medewerkers van Zoet&Zout hadden allerlei fantastische dingen gebakken en deelden deze lekkernijen uit aan bezoekers en aan de mensen op straat. We hebben veel positieve reacties gekregen!

We kijken terug op een geslaagde dag. Bezoekers konden kennis maken met de diverse maatjesprojecten die Leiden rijk is en daarmee is hopelijk de interesse van mensen gewekt om zich eventueel in te zetten als maatje. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het maatjesproject van De Haardstee? Bezoek dan de pagina over vrijwilligerswerk, of neem vrijblijvend contact met ons op via vrijwilligers@dehaardstee.nl

Heb je interesse in de diversiteit aan maatjesprojecten die Leiden rijk is? Bezoek dan de website van i-doe https://i-doe.nl/