Een nieuwe woonlocatie

Datum: 14/09/2017
Een nieuwe woonlocatie

Begin oktober starten we met een nieuwe woonlocatie in Leiden. Het gaat om een uniek project voor jongeren, met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met bijvoorbeeld autisme of ADHD, van 18 - 27 jaar. Wij werken hierbij samen met Stichting Huisvesting Werkende Jongeren en Ons Doel. Het pand aan de Pieter de la Courtstraat wordt gehuurd van Ons Doel en op dit moment aangepast voor het project.

Op de woonlocatie worden straks vijf jongeren intensief begeleid bij het leren wonen, werken en leven. Met behulp van een casemanager gaan ze aan de slag met trainingsmodules om bijvoorbeeld sociale vaardigheden op te doen of te leren hoe je met geld omgaat. Gekoppeld aan een jobcoach wordt gezorgd voor werk of dagbesteding en geleerd hoe je moet solliciteren. Na maximaal 1,5 jaar stromen de jongeren door naar een zelfstandige woning van SHWJ of Ons Doel. Hierbij nog steeds met begeleiding van dezelfde casemanager.

Om hier te kunnen wonen is een speciale indicatie vereist van gemeente Leiden. De afdeling beschermd wonen van de gemeente kan hier meer informatie over geven.