Frontbericht: Korte Langestraat

Datum: 02/06/2020
Frontbericht: Korte Langestraat

In deze gekke tijd proberen we op de woonlocaties alles zo goed mogelijk door te laten gaan. Dat doen we met elkaar. Voor de bewoners is het soms wat aanpassen, maar dit doen ze hartstikke goed. Voorheen ontbeten en lunchten er altijd een aantal cliënten mee op de Korte Langestraat. Nu doen zij dat zelfstandig. Sommige bewoners deden voorheen nooit hun eigen boodschappen, omdat zij altijd mee aten op het steunpunt. Door de omstandigheden, halen zij nu zelf hun boodschappen. De bewoners passen zich goed aan op de nieuwe situatie.

Voor velen is hun dagbesteding weggevallen. Om dit te compenseren, komt er een aantal keer per week een extra begeleider om 1 op 1 begeleiding te geven. Er wordt veel gewandeld, geknutseld en er wordt tijd gemaakt voor een extra praatje met de bewoners. Om 15:30 uur wordt er normaal gesproken altijd een kopje koffie of thee gedronken in het steunpunt, door de maatregelen is hier een andere oplossing voor bedacht. Als het weer het toe laat, wordt er om 15:30 uur in de binnentuin een lekker drankje gedronken, met de bewoners die daar behoefte aan hebben. Op deze manier is er nog steeds ruimte voor sociale contacten binnen de locatie.

Om 20:00 uur gaan de begeleiders met een dienblad met koffie, thee en koekjes bij de bewoners langs. Er is dan ook altijd tijd voor een gezellig praatje. Ondanks dat de bewoners niet op het steunpunt kunnen komen, behouden wij het contact met de bewoners. Zij kunnen ons ook nog steeds altijd bellen als er iets is. We hopen natuurlijk dat alles weer zo snel mogelijk ‘normaal’ wordt, maar voor nu bedenken wij met elkaar creatieve oplossingen om de begeleiding zo goed mogelijk door te laten gaan. Wij houden vol!

Tess