Hoe woon jij?

Datum: 26/10/2021
Hoe woon jij?

Hoe woon jij?
In deze nieuwsbrief kun je lezen van nieuwe locaties die De Haardstee heeft mogen openen met haar cliënten. Prachtige nieuwe plekken waar we vertrouwde zorg bieden aan mensen die op de wachtlijst stonden en nu (eindelijk) aan de beurt zijn. Én prachtige nieuwe plekken waar cliënten die al bij ons woonden naar toe zijn verhuisd.

Zo zijn we begonnen in Leiderdorp in een prachtig nieuw gebouw, locatie De Plataan. 12 appartementen die spik-splinter nieuw zijn opgeleverd door de woningcorporatie Rijnhart Wonen. De cliënten die daar zijn gaan wonen stonden op de wachtlijst en hebben een werkelijk prachtige woning gekregen!

We zijn ook gestart aan het Kanaalpark in Leiden. Ook in een prachtig nieuwbouwpand. We huren de bovenste twee verdiepingen en we huisvesten er 24 cliënten.
Het is werkelijk een plaatje van een gebouw en de appartementen zijn om je vingers bij af te likken! De cliënten die er zijn komen wonen woonden al bij De Haardstee en zijn vanaf andere locaties naar dit nieuwe woongebouw verhuisd.

We hebben een doorstart gemaakt aan de Hugo de Grootstraat in Leiden. Dit gebouw is niet nieuw voor De Haardstee. Wel hebben we het van binnen als nieuw gemaakt!
Omdat de cliënten die er woonden gingen verhuizen naar Kanaalpark, konden we in de zomer het hele pand aan de binnenkant van boven naar beneden een prachtige facelift geven. En dat is gelukt! Nieuw wonen in een bestaand gebouw met 20 appartementen. De cliënten die er zijn komen gaan wonen stonden op de wachtlijst en wonen nu op een A-locatie in hartje Leiden!

We zijn van plan om begin volgend jaar te starten in Roelofarendsveen. Ook hier gaat het om appartementen die al bestaan en van binnen als nieuw zullen worden gemaakt. We zullen hier toegroeien naar 20 appartementen waar we cliënten van de wachtlijst naar toe kunnen laten verhuizen.

Ik begon met de vraag; Hoe woon jij? Deze vraag stelde ik niet voor niks. Er is veel te doen over wonen, huren, tekort aan huizen, druk op de woningmarkt. En dat terwijl goed wonen een basis is voor goed leven. Ik ben er trots op dat De Haardstee de ruimte heeft gekregen van de gemeenten en het zorgkantoor om voor cliënten die bij ons (komen) wonen goede huisvesting te realiseren. Dat is geen vanzelfsprekendheid juist in een tijd waarin goed wonen zo moeilijk te realiseren is. Als u in de gelegenheid bent om een keertje op één van onze locaties binnen te kijken; gewoon aanbellen en binnen waaien! Je zult verrast zijn van de kwaliteit van wonen bij De Haardstee, dat weet ik zeker. Die is dik voor elkaar! Het is dus goed wonen bij De Haardstee!

Jos Driesprong