Van afvalhoop naar bbq

Datum: 20/10/2021
Van afvalhoop naar bbq
Van afvalhoop naar bbq
Van afvalhoop naar bbq

Jarenlang was de gezamenlijke tuin van locatie Willem Klooslaan geen gezamenlijke tuin. Gras zo hoog dat je er in kon verdwalen met rondvliegende lege verpakkingen of acht families wespen en vliegen die heerlijk bezig waren met afvalverwerking. Tijd voor een positieve verandering.

De vraag was: Hoe kunnen we de tuin voor iedereen aantrekkelijk maken en vooral een tuin hebben waar deze voor bedoeld is: Gezellig samen buiten zitten, een potje tafeltennissen, genieten van de zon of met de komende winter voor de deur een beker warme chocomelk drinken.

Vrienden van De Haardstee
Genoeg plannen, nu de uitvoering nog. Een gedeelte van het grasveld was al vervangen door tegels. Praktisch, maar zeker nog niet af, want de tuin zou pas echt uitnodigend zijn als we wat sport- en spelmateriaal voor buiten zouden hebben, voor een mini sportruimte, inclusief boksbal om stoom af te kunnen blazen. Uiteraard mocht een bbq niet ontbreken. Nu nog een budget vinden. Hiervoor hebben we stichting Vrienden van De Haardstee aangeschreven en al snel kregen we bericht dat ons verzoek ingewilligd was! We zijn blij dat de stichting dit ook een waardevolle investering vindt.

Een winter bbq
Inmiddels weet de pakketbezorger ons blindelings te vinden! De ene dag kwam hij een boksbal afleveren, de volgende dag een tafeltennistafel, etc. We zijn nog bezig om de tuin leuk aan te kleden, maar binnenkort gaat de uitnodiging naar de cliënten en begeleiders voor een heuse winter bbq!

Namens team Willem Klooslaan
Karin en Leonie