Op naar een gloedvol 2020

Datum: 18/12/2019
Op naar een gloedvol 2020

Voor u samengesteld: De nieuwste digitale nieuwsbrief van De Haardstee. En de tekeningen zijn gemaakt door Piet, Jeep en Hassnia.

Trots
Dit is tegelijkertijd een mooi moment om mezelf als nieuwe directeur-bestuurder van De Haardstee aan u voor te stellen. Mijn naam is Jos Driesprong. Ik ben 47 jaar en al sinds mijn 20e werkzaam in de zorg. Per 1 september 2019 ben ik Martien Wesselman opgevolgd als directeur-bestuurder. En ik kan nu al zeggen; ik ben er trots op voor De Haardstee te mogen werken! De Haardstee levert mooie zorg en dagbesteding op locaties in en om Leiden, en bij veel mensen thuis. Dat doen we kleinschalig en we zijn daarmee wat mij betreft een voorbeeld voor de zorg. Bij De Haardstee kennen we elkaar en dat maakt het werken fijn en makkelijk. Kleinschaligheid in de zorg, daar is veel om te doen op dit moment en ik kan nu uit eigen ervaring zeggen: bij De Haardstee weten we hoe dat moet en hoe goed dat voelt.

Ik kom iedere dag met de trein vanuit Dordrecht aan in Leiden. Daar pak ik mijn stationsfiets uit de stalling en trap ik vrolijk naar de Oude Herengracht. Leiden was voor mij een nieuw hoofdstuk wat ik nog niet gelezen had. En ik geniet er nog iedere dag van. Inmiddels ben ik ook ondergedompeld in een aantal gekke gewoontes van Leidenaren. Hutspot eten, koraalzingen ’s ochtends om 7 uur, drakenbootraces door de grachten. Rare jongens die Leienaren! En erg gezellig!

Luisteren
De Haardstee is klein, maar zeker niet saai. De mensen met en voor wie we werken zijn allesbehalve saai. Hierover kunt u in dit magazine een mooi voorbeeld vinden van Renate. De manier waarop we ons werk doen geeft iedere medewerker eigen ruimte goed te doen voor cliënten en er wordt echt geluisterd naar wat cliënten en medewerkers nodig hebben. De eerste locatie van De Haardstee aan de Witte Singel is verbouwd. Er is een prachtige nieuwe keuken in gekomen, een wens van de locatie die ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Daar zijn we blij mee en daarmee is het verhaal niet af. De volgende uitdaging waar de cliënten en medewerkers al mee bezig zijn, is de grote binnentuin. Ook die moet en mag een beetje mooier wat hen betreft.

2020 en verder
We zitten niet stil bij De Haardstee zoals u merkt. We kijken verder vooruit. Zo is er een mooie nieuwe locatie in aantocht (oplevering in 2021) aan het Kanaalpark waarover u ook meer kunt lezen in deze nieuwsbrief. En we gaan in 2020 in Oegstgeest kleinschalig wonen beginnen in appartementencomplex Trompenburg. In eerdere nieuwsbrieven hebben we al verteld over een nieuw initiatief aan de Pieter la Courtstraat. Dit prachtige initiatief is hét voorbeeld geworden voor gemeente Leiden en omliggende gemeenten voor beschermd wonen. Cliënten die met ondersteuning op maat kleinschalig wonen en toewerken naar meer zelfstandigheid. We zijn er met recht trots op dat ons initiatief aan de Pieter la Courtstraat gezien wordt als voorbeeld van goede, betaalbare, kleinschalige zorg.

Samen
Zoals u ziet, De Haardstee daar is het goed toeven! Een warme club met mensen die ondersteuning, aandacht en zorg geeft met menselijke maat en vanuit het hart. Ik hoop dat u deze nieuwsbrief met plezier leest. En als het om reactie vraagt? Schroom niet ons te benaderen. We willen graag horen wat u van ons vindt en waar we samen met u verder aan kunnen bouwen.

Ik wens u mooie en feestelijke dagen en een nieuw jaar vol goede moed en energie!

Jos Driesprong