We gaan door en houden vol!

Datum: 31/03/2020
We gaan door en houden vol!

De eerste twee weken na de maatregelen van 15 maart stonden in het teken van ‘hoe zorgen we dat onze begeleiding zo goed mogelijk doorgaat en hoe voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt’, waarbij alle door de regering afgekondigde maatregelen werden opgevolgd.

Voor de persoonlijk begeleiders van team Ambulant betekent dit, dat zij voornamelijk via de telefoon, Skype, Whatsapp, facetime met hun cliënten communiceren. Waar mogelijk wordt afgesproken op plekken waar tenminste 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het belangrijkste is dat er continuïteit blijft in onze ambulante begeleiding.

Op de locaties wordt ook maatwerk geleverd: de meeste steunpunten zijn gesloten omdat het op die plekken lastig blijkt om 1,5 meter afstand te houden. Er is extra aandacht voor de hygiënemaatregelen: handen goed wassen, afstand houden, etc. De begeleiding vindt plaats op de kamers/appartementen en cliënten eten daar ook. Voor de meeste cliënten is hun werk/dagbesteding op dagbestedingslocaties gestopt en wordt er invulling gegeven aan dagbesteding op locatie.

Het team van Maatwerk (dagbesteding) is namelijk gelijk begonnen met het organiseren van activiteiten die door de cliënten binnenshuis gedaan kunnen worden en begeleiden ze daar ook bij op de locaties. Ze zijn bijvoorbeeld bezig met kaarten maken en schrijven voor de schrijfactie in Nederland, zijn bezig met puzzels oplossen, computerspellen, etc. En in deze periode van minder aanspraak en gezelligheid wordt er af en toe wat extra gezelligheid geregeld in de vorm van iets lekkers voor bij de koffie of thee. En we gaan met een paar medewerkers bij locaties langs om muziek te maken!