We gaan verhuizen!

Datum: 07/06/2021
We gaan verhuizen!

De verhuizing van de cliënten die nu op de locaties Hugo de Grootstraat en Molensteeg wonen, naar de nieuwbouw op het Kanaalpark, komt steeds dichterbij. Eind juni wordt locatie Kanaalpark opgeleverd en kort daarna verhuizen de eerste cliënten naar een prachtig nieuw appartement.

Hugo de Grootstraat 2.0
Na 12 jaar staat locatie Hugo de Grootstraat dan leeg, maar niet voor lang! Vanuit gemeente Leiden en het zorgkantoor is gevraagd of wij mensen, die op de wachtlijst staan voor Beschermd wonen en Wlz GGZ, willen begeleiden. Het gaat om 16 plekken. Daarnaast komen 4 plekken beschikbaar voor mensen die nu begeleid worden vanuit het project Een beschermd thuis; het gaat hierbij om scheiden wonen/zorg plekken, men betaalt zelf de huur.

Om dit alles in goede banen te leiden is een projectleider aangesteld die ervoor zorgt dat de ‘nieuwe’ Hugo de Grootstraat – na een opknapbeurt – vanaf 1 september weer bewoond wordt. Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen van een nieuw team en het voeren van intakegesprekken met nieuwe cliënten.

Molensteeg
Van deze locatie nemen we afscheid: een bijzondere plek waar lange tijd vier cliënten hebben gewoond, samen hebben gegeten en televisie hebben gekeken. De Molensteeg geven we terug aan de woningcorporatie.