We gaan weer OPEN

Datum: 24/03/2022
We gaan weer OPEN

We hebben, in ieder geval voorlopig en hopelijk definitief, corona-maatregelen achter ons gelaten. Populair roepen we dan met elkaar; “we gaan weer helemaal open”. Als ik op me in laat werken wat we hier mee zeggen dan schrik ik een beetje. Die maatregelen die we hadden, zijn inmiddels soms gewoontes geworden. Gewoontes blijven hangen en zitten soms in de weg. Wel een hand of niet? Een kus op de wang als je tante jarig is of niet? Een arm om de schouder of niet? Allemaal gewoontes die je kunt relateren aan ‘open staan’, of in ieder geval met contact maken. Zo deden we dat in ieder geval vroeger…

Tegenwoordig staan we ook open via de digitale snelweg; Beeldbellen is net zo goed effectief gebleken om contact te maken. Tegenwoordig hebben we ons gedrag niet aangepast maar uitgebreid; oogcontact in plaats van een hand geven geeft ook verbinding.

Misschien moeten we niet terug naar vroeger, maar door naar de volgende halte. Die halte betekent afstemmen op wat gewenst is voor de ander; open staan dus! Hand geven mag maar hoeft niet. Face to face is fijn, maar beeldbellen is óók echt contact. Bij De Haardstee staan we open voor alle vormen van verbinding!

Oh ja en over OPEN nog dit: De Haardstee probeert niet alleen open te zijn. We OPENEN ook van alles. In 2021 hebben we nieuwe locaties GEOPEND in Leiden en Leiderdorp. Daarover is in deze nieuwsbrief eerder te lezen geweest. In 2022 OPENEN we weer nieuwe locaties en initiatieven. Meer verderop in deze brief. En 9 april hebben we een DIGITALE OPEN DAG, die hopelijk ook leidt nieuwsgierigheid om bij ons een kijkje op locatie te komen nemen. Ook dit staat in deze nieuwsbrief. Iets over ons Client-Ervaringsonderzoek kun je ook terugvinden in deze nieuwsbrief. We zijn er trots op dat onze cliënten De Haardstee een OPEN club vinden!

En welke associaties heb jij bij ‘We gaan weer open’?


Jos Driesprong