Over vrijwilligerswerk

De Haardstee is altijd op zoek naar vrijwilligers. Want ook al is onze professionele ondersteuning op maat, vrijwilligers kunnen net dat beetje extra bieden. Zoals een betere vrijetijdsbesteding of nieuwe sociale contacten.

Veel mogelijkheden
Je kunt een rol spelen in het leven van een van onze cliënten, door kort- of langdurig ondersteuning te bieden. Of je helpt op een van onze locaties. Bij het organiseren van de eetcafés, de knutsel- en spelletjesavonden of uitstapjes. Als steun bij een artsenbezoek. Of door een middagje op locatie langs te komen. Je drinkt een kop thee met de bewoners, speelt een spelletje met wie wil en kookt daarna voor de hele groep. Houd je meer van klussen? Er is altijd wel een ruimte die een likje verf kan gebruiken. En anders zijn de fietsen van de bewoners wel toe aan een onderhoudsbeurt. Wij bieden vrijwilligerswerk dat past bij jouw situatie. Want vrijwilligerswerk bij De Haardstee is net zo divers als de mensen die wij begeleiden. Interesse? Neem contact met ons op via vrijwilligers@dehaardstee.nl of vul het contactformulier in. Wij kijken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Zorgvuldig
De Haardstee gaat zorgvuldig met haar vrijwilligers om. Als je je aanmeldt, nodigen wij je uit voor een gesprek. Samen kijken we wat bij jou past. Ook de koppeling met onze cliënten gebeurt zorgvuldig. Je maakt eerst kennis. Is er geen klik? Dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden. Persoonlijk, praktisch en op maat, zoals we ook met onze cliënten omgaan. Wij vragen onze vrijwilligers om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Deze wordt door ons vergoed.Wat hebben wij te bieden? Wij organiseren bijeenkomsten om de deskundigheid van onze vrijwilligers te bevorderen. Over bijvoorbeeld omgaan met mensen met een autismestoornis of mensen met een licht verstandelijke beperking in het algemeen. Je krijgt natuurlijk een uitnodiging voor onze jaarlijkse kerstbijeenkomst en je ontvangt een kerstpakket.