Op bezoek bij ...

Een aantal van onze cliënten heeft een klein sociaal netwerk en voelt zich soms wat eenzaam. Zij zouden het heel erg leuk vinden om zo nu en dan bezoek te krijgen. Voor een praatje en een bakkie koffie of thee.

Bij De Haardstee begeleiden we mensen om zo zelfstandig mogelijk de regie te hebben over hun leven, de eigen kracht te ontwikkelen, het liefst in samenwerking met een sociaal netwerk. Bij een aantal van onze cliënten is juist dit netwerk klein, ze ontvangen niet vaak bezoek en hebben niet veel contact met hun familie. Omdat ze hier wel behoefte aan hebben, zijn we voor een aantal cliënten op zoek naar een leuke bezoekvrijwilliger.

Omdat we meerdere cliënten hebben die een bezoekvrijwilliger zoeken, kijken we altijd naar de juiste match. Elke cliënt heeft zijn eigen persoonlijkheid en interesses en hier proberen we zo goed mogelijk op te matchen.

Alle vrijwilligers krijgen van ons een vrijwilligersovereenkomst en we vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen, die door ons wordt vergoed. Vrijwilligers krijgen bij ons de mogelijkheid om deel te nemen aan thema-bijeenkomsten zoals: omgaan met mensen met een autismespectrum stoornis of kenmerken van een licht verstandelijke beperking. Daarnaast krijgen zij jaarlijks een kerstpakket.Vrijwilligerswerk bij De Haardstee is vooral zinvol, geeft voldoening en doet er toe!

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij De Haardstee? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met de coördinator netwerk & vrijwilligers: Krista van de Voort of kom een keer langs!

vrijwilligers@dehaardstee.nl