Tuinhulp gezocht!

In Leiden hebben we twee (en binnenkort drie) eengezinswoningen voor beschermd wonen. Bij deze woningen ligt een overzichtelijke achtertuin die onderhouden moeten worden. Omdat dit de bewoners zelf niet goed lukt ,zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij een paar keer per jaar willen helpen.

De tuin hoort bij de woningen waar mensen wonen die door ons begeleid worden vanwege hun autisme spectrum stoornis. Het is ook vanwege hun autisme dat ze het overzicht niet kunnen bewaren om de tuin zelf bij te houden. Een nette en overzichtelijke tuin geeft de bewoners meer rust dan zicht op een rommelige tuin vol onkruid. Bovendien vinden ze het fijn tegenover de buurt om een verzorgde tuin te hebben. De begeleiding heeft helaas onvoldoende tijd om er eens flink tegenaan te gaan en elke keer een klein stukje doen werkt niet zo goed. Zeker niet in het groeiseizoen!

De tuin is rechthoekig en betegeld. Het gaat vooral om het weghalen van onkruid en wat snoeiwerkzaamheden. Wij kunnen voor het benodigde gereedschap zorgen. We zijn heel flexibel in de dagen en tijden dat je aan de tuin kunt werken. Natuurlijk altijd in onderling overleg.

Vind je het leuk om een paar keer per jaar onze tuinen bij te houden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Gebruik onderstaande knop voor het sturen van een e-mail of bel met Krista van de Voort, coördinator netwerk & vrijwilligers: 071-514 41 62.

vrijwilligers@dehaardstee.nl