Wij zoeken maatjes, in alle soorten en maten:

Een aantal cliënten die wij begeleiden is op zoek naar een maatje. Meestal zoekt een cliënt een maatje om samen iets leuks te doen: van samen tutten en nagels lakken tot indoor skydiven. Een stad bezoeken en historische gebouwen bekijken, het pakken van een terrasje, gamen, voetbal kijken, naar de bios, concert of braderie. Er zijn ook cliënten die graag iets willen leren, bijvoorbeeld koken, studiebegeleiding of de taal beter leren spreken.

Waarom een maatje?
Er zijn verschillende redenen waarom iemand een maatje zoekt. Bijvoorbeeld omdat het leuker en gezelliger is dan alleen. Of omdat het lastig is om jezelf ertoe te verzetten als je het alleen moet doen. Omdat je je veiliger voelt met iemand samen, bijvoorbeeld in situaties waarin er iets onverwachts gebeurt. Of omdat je weinig contact met andere mensen hebt en je sociale netwerk klein is.

Iets voor jou?
Wij bieden vrijwilligerswerk dat past bij jouw situatie. Want vrijwilligerswerk bij De Haardstee is net zo leuk en divers als de mensen die wij begeleiden. Als je je als vrijwilliger aanmeldt, nodigen we je uit voor een gesprek. Samen kijken we wat bij jou past. Ook de koppeling met onze cliënten gebeurt zorgvuldig. Je maakt eerst kennis. Is er geen klik? Dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden. We vragen onze vrijwilligers om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Deze wordt door ons vergoed.

Wat hebben wij jou te bieden?
We organiseren bijeenkomsten, bijvoorbeeld over het omgaan met autisme spectrum stoornis of mensen met een licht verstandelijke beperking in het algemeen. Je krijgt natuurlijk een uitnodiging voor onze jaarlijkse kerstbijeenkomst en je ontvangt een kerstpakket.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Gebruik onderstaande knop om een e-mail te sturen of bel met Krista van de Voort, coördinator netwerk & vrijwilligers via 071-514 41 62.

vrijwilligers@dehaardstee.nl